FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Wat zijn de diensten die jullie aanbieden?

Wij bieden een breed scala aan diensten aan, waaronder kavelcheck + bestemmingsplantoets. Architectonisch ontwerpen van gebouwen o.a. woningen, bedrijfspanden, uitbreidingen, aanvragen omgevingsvergunningen. Helpen bij ontwikkeltrajecten, retransformatietrajecten of bestemmingsplanwijzigingen. bouwbegeleiding, Hulp bij kostenindicaties en 3D-visualisaties.

Wat is jullie ontwerpproces?

Ons ontwerpproces begint met een grondige analyse van de behoeften en wensen van onze klanten. Vervolgens creëren we conceptuele ontwerpen tijdens een schetssessie. Daarna voeren we feedbacksessies uit en verfijnen we het ontwerp tot het definitieve plan. We zorgen ervoor dat het ontwerp voldoet aan de technische en bouwkundige vereisten, terwijl we de visie van de klant tot leven brengen.

Wat is jullie expertise op het gebied van architectuur?

Onze expertise omvat diverse aspecten van architectuur, waaronder residentiële architectuur, commerciële architectuur, landschapsarchitectuur en renovaties/restauraties. We hebben ervaring met het ontwerpen van diverse soorten gebouwen, van woningen en kantoren tot winkelcentra en culturele instellingen.

Hoeveel kost het om een architect in te huren?

De kosten voor het inhuren van een architect kunnen variëren, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Voor reguliere woningbouw, uitbreidingen en verbouwingen hanteren we standaard tarieven. Voor utiliteitsbouw en bedrijfspanden bieden we een op maat gemaakte prijsopgave aan,  na een eerste bespreking van het project en het bepalen van de specifieke eisen en budgettaire beperkingen.

Neem contact met ons op voor meer info.

Kunnen jullie helpen met het verkrijgen van de benodigde vergunningen?

Ja, we hebben ervaring met het verkrijgen van de benodigde vergunningen en het voldoen aan de plaatselijke bouwvoorschriften. We begeleiden onze klanten door het vergunningsproces en zorgen ervoor dat alle vereiste documentatie correct wordt ingediend.

Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een project is voltooid?

De duur van een project kan sterk variëren, afhankelijk van de omvang, complexiteit en planning. Kleinschalige projecten kunnen enkele maanden duren, terwijl grotere projecten enkele jaren in beslag kunnen nemen. We streven er altijd naar om realistische en haalbare tijdschema's te bieden en onze klanten regelmatig op de hoogte te houden van de voortgang.

Werken jullie alleen lokaal of ook op nationaal/internationaal niveau?

We werken zowel lokaal als op nationaal/internationaal niveau. Hoewel we gevestigd zijn in Denekamp, hebben we ervaring met projecten op verschillende locaties en werken we graag samen met klanten en bedrijven elders om hun architecturale visie waar dan ook te realiseren.

Waarom zou ik met Architom in zee gaan?

  1. Expertise en ervaring: Architom beschikt over uitgebreide expertise en ervaring in de architectuurbranche. Ze hebben succesvolle projecten afgerond en zijn bekend met de nieuwste trends en technieken in de architectuur.

  2. Creatief en innovatief ontwerp: Architom staat bekend om zijn creatieve en innovatieve ontwerpoplossingen. Ze kunnen unieke en op maat gemaakte ontwerpen creëren die aansluiten bij uw specifieke behoeften, smaak en budget.

  3. Persoonlijke benadering: Architom hecht waarde aan een persoonlijke benadering van elk project. Ze luisteren naar uw wensen, ideeën en visie, en werken nauw met u samen om een ontwerp te ontwikkelen dat aan al uw verwachtingen voldoet.

  4. Technische expertise: Naast creatief ontwerp, heeft Architom ook sterke technische vaardigheden. Ze zijn goed thuis in bouwvoorschriften, normen en regelgeving, en zorgen ervoor dat uw project voldoet aan alle vereisten.

  5. Projectbeheer: Architom kan het volledige projectbeheer op zich nemen, van ontwerp tot oplevering. Ze coördineren met andere professionals en aannemers, bewaken het budget en de planning, en zorgen ervoor dat uw project soepel verloopt.

  6. Kostenbeheersing: Architom begrijpt het belang van kostenbeheersing en werkt nauw samen met u om een evenwicht te vinden tussen uw budget en uw ontwerpambities. Ze streven ernaar om kostenefficiënte oplossingen te vinden zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

  7. Klanttevredenheid: Architom streeft naar maximale klanttevredenheid. Ze zetten zich in om aan uw verwachtingen te voldoen en streven naar uitstekende resultaten die uw visie overtreffen.

Door te kiezen voor Architom kunt u profiteren van hun expertise, creativiteit en professionele aanpak, waardoor uw architectonische project een succes wordt.

Voegen architecten aanzienlijke kosten toe aan een project?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat architecten aanzienlijke kosten toevoegen aan een project. In werkelijkheid kunnen architecten u helpen om kosten efficiënter te beheren door middel van slimme ontwerpkeuzes, optimalisatie van ruimte en materiaalgebruik, en het vinden van de juiste balans tussen functionaliteit en esthetiek. Een goed ontworpen gebouw kan zelfs waarde toevoegen aan uw eigendom en de totale kosten op de lange termijn verlagen.

Zou ik beter af zijn door een technisch tekenaar in te huren voor kleinere projecten?

Het inhuren van een technisch tekenaar voor kleinere projecten kan een optie zijn, afhankelijk van de aard en complexiteit van het project. Technisch tekenaars zijn gespecialiseerd in technische tekeningen en kunnen u helpen met het opstellen van bouwplannen en technische specificaties. Echter, het voordeel van een architect is dat zij een breder perspectief hebben op ontwerp, functionaliteit en esthetiek. Ze kunnen u helpen om uw ruimtevraag op te lossen en uw visie tot leven te brengen. Daarnaast zorgen architecten ervoor dat uw project voldoet aan alle bouwvoorschriften en normen. Het is raadzaam om uw specifieke behoeften te bespreken met zowel een architect als een technisch tekenaar om de beste keuze te maken voor uw project.

Bij Architom hebben we technisch tekenaars in dienst.

Wij bieden een breed scala aan diensten op het gebied van architectuur en interieurontwerp

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris tempus nisl vitae magna mattis nec molli nus mas edna.